От известно време се каня да направя тази тема, защото често попадам на интервюта и изказвания на различни футболисти, треньори, ръководители, журналисти и т.н., които разкриват много любопитни неща "от кухнята" на Ювентус; истории, които остават "зад кулисите" и стават обществено достояние понякога години по-късно. Основно това са истории около трансфери, осъществени или не осъществени, но и не само.

Така, например, почти всички знаем, че Кристиано Роналдо е бил на крачка от Ювентус, но трансферът пропада заради Марсело Салас, който отказва да премине в Спортинг (Лисабон). Известна е и историята около Лео Меси, която наскоро Фабио Капело припомни в едно интервю: по време на приятелския мач между Барселона и Ювентус за трофея "Жоан Гампер" през 2005, Капело се доближава до Рийкард край тъч линията и го пита дали има някакъв шанс да вземе 18-годишния тогава Меси, при което холандецът отговаря красноречиво: "Забрави!". Преди години съм чел още, че и Моджи е опипвал почвата около Меси, но без успех.

За такива кратки, но страшно интересни истории, ще става дума тук и приканвам всеки да споделя, каквото е чел. Хубаво е да се цитира и източник, за да има, все пак, някакъв елемент на достоверност, колкото и в случая да разчитаме, по-скоро, на думата на еди-кого-си, отколкото на някакви доказани факти и истини.

Досега подобна информация публикувахме в темата за съответния персонаж, но смятам, че с времето и изписаните страници тези истории потъват и се забравят, а така ще да бъдат събрани на едно място.

И отново дебело подчертавам, че тук не претендираме за достоверност. Твърде вероятно е дадена история да има няколко различни версии, така че нека не се нападаме и обвиняваме в "предоставяне на грешна информация" или в "липса на компетентност". Затова е и хубаво да се цитира източник.