Малко е странно, че все още няма тема за Скуадрата, а тук има доста поддръжници smile.gif Лично аз съм един от най-големите фенове на Италия във всяко едно отношение, въпреки че с адаша не можем да се разберем кой е по-големият фен laugh.gif но това е друга тема smile.gif Напоследък дори се замислям кого ще подкрепям в квалификациите, въпреки че май вече съм го решил post-294-1158668522.gif А и като гледам как се развиват нещата в нашето БФС, което прави всичко възможно да не се класираме за голям форум, и в същото време играта на италианците...Световната титла от 2006г. също оказва влияние върху пристрастията ми, да не говорим за Юве и всичките ни национали през годините.

Правя тази темичка, за да си обсъждаме всичко около националния отбор на Италия - мачове, играчи, треньора (в случая Донадони). Да не се бърка с клубния футбол и Серия А.

И така, снощи си изгледах Италия - Португалия вместо Северна Ирландия - България и не съжалявам. Страхотен футбол на италианците, като лично аз не си спомням по-нападателна и красива игра от тях откакто ги следя по-внимателно, т.е. вече близо 10 години. Наистина имаха късмет, че поведоха в резултата в 46 минута, като секунди по-рано португалците пропуснаха най-чистото си положение и не се знае как щеше да се развие мача, ако си го бяха реализирали, но това си остава в сферата на вероятностите.

За пореден път се убеждавам, че Пирло е един от най-добрите футболисти в света, а лично за мен - най-добрият в момента. Снощи изнесе поредния си рецитал и беше главно действащо лице, като му отмениха напълно редовен гол още в самото начало. Почти всички атаки минаваха през него, действаше много стабилно и в защита, успя да отбележи и гол...въобще много силен мач за него. Фундаментален футболист не само за Милан, но и за Италия.

Буфон не игра поради контузията, но Марко Амелия го замени идеално. Никакви грешки, никакви салбости, никакви колебания. Сигурен през целия мач. При гола няма вина, защитата беше позадрямала малко. Видя се, че дори при липсата на Буфон, Донадони може да бъде спокоен за вратарския пост. Разбира се Джиджи е незаменим, но поне снощи липсата му не се усети.

Сравнително силен мач и на Паладино, който уцели гредата и малко не му стигна да отбележи първия си гол за националния отбор. Отличи се с няколко хубави отигравания и пасове, като Донадони му дава доста повече свобода в нпадение, за разлика от Раниери, макар че отново иггра по фланговете, този път предимно по левия.

Много добър тандем заформиха Ди Натале и Лука Тони, които се допълваха отлично и направиха някои красиви комбинации, но нямаха късмет. Като цяло италианците създадоха доста положения за гол най-вече след като поведоха 2:0 и съвсем се отпуснаха, но просто не им достигна късмет, а може би и концентрация. Добро включване на Куалиарела, който се разписа само секунди след като влезе. Въобще и в нападение италианците разполагат с добри играчи, като се има предвид че Дел Пиеро, Индзаги, Якуинта и дори Касано, който напоследък е в добра форма, ги нямаше.

Наистина това беше много силен мач и като резултат срещу сериозен противник, и като игра. Обективно погледнато, Италия за мен си е основният фаворит на Европейското първенство, въпреки скептицизма на много фенове, най-вече относно Донадони. С тези футболисти и с тази игра много трудно могат да бъдат спрени от когото и да било.

ita.gif