Наборе, Прандели е потвърдил, че триото от Висшата лига няма да пътува за Мондиала. Не че е неочаквана новина, но продължава да затвърждава недоумението ми. Прандели за мен е посредствен специалист, ако въобще може да се нарече специалист. Не мога да разбера защо Сантон доста рядко е опция за Скуадрата, тъй като момчето е страхотен футболист и човек би си помислил, че вече би бил утвърден стълб в една защитна обиграна четворка, заедно с Киелини и Бонучи. Отляво аз бих поставил, а и мисля, че следващият треньор на Скуадрата също ще се ориентира към подобна формация, Де Шильо. Макар че силният му крак е десният де, все пак и той, като Сантон, може да играе и от двете страни. Дефанзивната игра и на двамата е в процес на развитие, но са прекрасни млади играчи, доста полезни в атака, не са рискови, имат центриране, скорост, добро подаване, влизат смело в единоборствата. Ако притеснението е, че са 'твърде млади и неопитни и не са особено качествени в дефанса', човек веднага би се сетил, че пред тях играят Маркизио и Де Роси, което вероятно би помогнало доста. При Прандели вече е късно - подобно нещо няма да се случи, но не съм сигурен, че той дори опита подобна четворка за среща или две. Тази прословута схема с халф-бековете и тук трябва да бъде отписана, но ще е в следващата ера. А Италия има потенциал в защита, а и не само, понеже Ранокия, Огбона и Бардзали също са качествени играчи, Балдзарети играе на постоянно ниво за Италия, а Антонели направи добър сезон. Не забравям и Кришито.

В центъра съвсем скоро Пирло ще бъде заменен окончателно от Верати, което е за добре. Монтоливо и Поли са прекрасни опции и играчи, около които да се направи солиден отбор в близките години. А напред мисля, че трябва да се увеличи използването на играчи като Инсиние, Флоренци, Имобиле, Дестро, че дори на Борини и Кандрева.

Перин (Буфон), Сантон, Киелини, Бонучи, Де Шильо, Маркизио, Верати, Де Роси, Инсинье, Ел Шаарауи, Балотели... Мачкай 2016та! Скамейката е много опасна. С правилния треньор, този отбор има шанс да бъде повече от симпатичен претендент.