Пускам тази тема защото вече много се дразня от тия хора.Далеч съм от мисълта че всички в Румъния са идиоти но определено тяхната преса е най-идиотската на балканите(и македонската може да се конкорира ама там е друга работата)

В Румъния: Българите уредиха мача с Беларус - post-294-1159107342.gif bduh.gif

Тежко обвинение, че сме купили европейската квалификация с Беларус, ни отправи Румъния. В събота нашите национали биха в Минск с два гола на Димитър Бербатов.

"Все повече хора в България говорят, че футболната среща с Беларус е била уредена", пише в днешния си брой румънският вестник "Проспорт".

“Лекотата, с която действаха нашите южни съседи на стадион "Динамо" в Минск изглежда има и друго обяснение освен добрата форма на българите. Защо в София думичката “уговорка” се чува все по-често? Изглежда, че бизнесменът Майкъл Чорни, който сега живее в Израел, е платил на федерацията в Минск, за да осигури трите точки на България".

"Чорни е бивш спонсор на Левски, отбора от който идва треньорът Станимир Стоилов. Преди няколко години, когато премиер бе Иван Костов, Чорни бе обявен за персона нон грата в България. Той замина за Израел, запазвайки отлични връзки с ФК Левски, както и с футболната федерация на Беларус".

За всичко това вестникът уж се позовава на български медии, но не посочва кои са те. А заглавието на интригантския материал е "Успех намирисващ на уговорка".

Изданието ни подозира в уговорка и заради рязко снижения коефициент за победа на България, обявен от българските букмейкъри. Докато чуждестранните заложни къщи давали по 2-2,25 евро за всяко заложено евро за успех на българския национален отбор по футбол, букмейкърите в София приемали залози при коефициент 1,6-1,7.

Това обаче е нормална практика по целия свят, тъй като букмейкърите се презастраховат, заради "патриотичните" залози, които правят хората за своя отбор. Отделно от това е известно, че единствената българска заложна къща има като цяло малко по-ниски коефициенти от големите световни букмейкъри.

оооОо ако се класираме мнооогооо ще се кефя да видя тогава колко мача ще напишат че сме уредили


Бербатов: Няма да забравим обидата на румънците


Капитанът на националния отбор Димитър Бербатов отговори подобаващо на нападките на румънските медии, които обявиха, че България е уговорила срещата си с Беларус, завършила 2:0 за “трикольорите”.

“Няма да забравим обидата им. Все пак сега мислим за срещата с Беларус на Националния стадион и има време до мача с Румъния. Когато обаче дойде този мач ще се постараем да им отговорим подобаващо”, закани се Митко, който работеше много усилено на днешната тренировка на тима пред погледа на Димитър Пенев.


След Чехия и Молдова, дойде ред и на България


Твърденията за договорка между Беларус и България, появили се в румънската преса не са първите атаки от подобен род за бившата съветска република. В предишните квалификации за Евро 2004 се стигна дори до разследване на два мача. Това бяха срещите срещу Чехия и Молдова. Година по-късно, следователите в Минск потулиха случая и от БФФ обявиха, че на тях никой не им е предоставял ивформация дали все още се води разследване и до къде е стигнало то.


Беларус обвини за скандала и българските медии

Волно или неволно, но Беларус забърка в скандала и българските медии. Първият вицепрезидент на тамошната федерация Виктор Новиков не разграничи писанията в румънската и българската преса и ги сложи под един знаменател. На днешната пресконференция той обвини за скандала пресата в двете балкански държави, които според него били с основна заслуга за клеветата и черното петно, което било лепната на Беларус. Все пак по-голяма вина за набиращия все по-голяма сила скандал имат румънците, които първи публикували невярната информация.
Явно футболните босове в бившата съветска република толкова са се шокирали от тежкото поражение, което им нанесе българският национален тим, че не са разбрали за отзвука, който получи нелепото твърдение на румънците у нас. Почти всички електронни, печатни и интернет издания, включително и Sportal.bg отхвърли абсурдните твърдения за договорка като ги нарече лъжа, но това явно е убягнало от медиите в Беларус