Пинк, наскоро не помня ти ли го беше писал този коментар (прости ми, ако греша), където беше предположил за една паралелна вселена, в която ръководството не са кръгли идиоти и си разбират от работата. Е, аз все още не мога да я приема тая вселена, а вече окончателно дори не мога и да си я представя.

Действията на цялото ръководно ядро в последните 24 часа не са адекватни дори за човек с половин мозък. Все повече се замислям за възможността да имаме прикрити аутисти на върха на организацията - тези хора просто нямат никаква реална преценка върху нещата, за които трябва да отговарят.

Аниели не е имал нормално изказване за пресата от повече от половин година, а за Гризача знаете добре мнението ми (то в крайна сметка като почнеш да изпускаш играчи в "конкуренцията" на Рома, какво има да си говорим - това не е липса на средства, това е липса на умение и качества). И все пак от всички възможни треньори на света да назначиш Алегри??? Почти за всеки друг бих разбрал логиката зад назначаването му, но за този - не мога. Единственото, което ми хрумва е, че:

1) Той е достъпен, с ниска заплата и желание да захапе от сочния кокал;
2) Той е мишка, каквато лесно се манипулира и не гъква, каквото и да правиш с играчите му. (Нашите некадърници обичат подобни некадърници, знаете).

Това е треньор с изключително ниски тактически познания, никаква гъвкавост, неадекватно оценяване на играчите и уникално слабо умение да мотивира. Не може да преодолява кризи, може да излъже по-добър от него противник в 1 на 10 мача (ако му върже), няма реална преценка за нуждите на отбора (спомнете си как поиска Пацини, когато имаха 5-6 нападателя и нито един защитник, защото "му трябвало още един нападател") и всичките му успехи се изчерпват с 1 Скудето без абсолютно никаква конкуренция (Конте спечели 2 такива) и една Суперкупа на Италия. А, и Златна пейка като треньор на гранда Каляри, които по онова време изживяваха златна ера и а-ха да влезат в евротурнирите.

Изобщо аз не виждам нито една предпоставка този човек да постигне каквото и да било с Ювентус, като много по-вероятно е да остави отбора в криза, когато откровено малоумните ни ръководители най-накрая се сетят да го освободят (понеже той сам никога няма да напусне, бъдете сигурни).

С една дума - трагикомедия. Ама пълна.