Цитат(div @ 04 Nov 2016, 03:49) *
ПС. В последното Алегри е железен. Той излиза от всяко едно интервю буквално с едни и същи шест банални фрази. Доста хора го смятат за неадекватен, но за мен подходът е брилянтен. Всички сме наясно, че Пянич и Алвеш например не са отлични, че от играчи от техния ранг се изисква повече, но открита критика към тях от страна на треньора не би им направила никаква услуга и не би спомогнала за решаването на прболема. Осъзнай проблема, работи по него, но не мачкай собствените си футболисти с изказвания, че не стават. Никой никога не е променил нещо към добро с оплаквания, а когато медиите станат средство за комуникация между футболисти и треньор, юздите са изпуснати.

Много добре казано clap.gif В последните две години почти нямам пропуснато интервю и прексонференция на Алегри и трябва да кажа, че този човек е много в час с всичко, което се случва във и около Ювентус. Много повече, отколкото си мислим тук. Няма случайни изказвания, колкото и някои хора да търсят под вола теле (визирам случаите с Погба и "по-важния" мач с Лион). По време на интервюта излгежда супер лежерен, на моменти - дори несериозен и в прекалено добро настроение. Самият му тембър и изказът му сякаш издават една незаинтересованост, една небрежност, но начинът, по който комуникира с журналистите, е удивителен. Висок (футболен) интелект, чувство за хумор, самоирония лъхат от всяко негово интервю, а баналните фрази, които си споменал, са му запазена марка и винаги ми повдигат настроението.

В това отношение, а и не само, Алегри е пълна противоположност на Конте, например, чийто интервюта бяха тежки, сериозни, емоционални, изтощителни. Често пъти просто не стигах до края или прескачах цели фрагменти. Конте умишлено търсеше и влизаше в конфликт с медиите, само и само да защитава отбора, резултатите/играта и действията си; правеше се на разсърдено дете, играеше го обиден. Докато Макс, като не му изнася, си говори неговите си клишета или се измъква умело с чувство за хумор.