Беше облачно утро...тъкмо светваше.В бара "Patrick's" който се намира в Месина,където вчера играха "Ювентус" и "Монако" си
седяха Джанлуиджи Буфон и Алекс Дел Пиеро.Без да забележат че деня едва започва те вече успяха да напуснат хотела и за сетен път
да се видят в подходяща обстановка за да обсъдят мача.
-Не почнах така както исках - каза Буфон
-Няма нищо Джиджи,приятелю,всичко ще бъде наред - отговори Дел Пиеро. - Ние с теб още не се оправихме от новогодишните празници,ще идем на няколко тренировки и ще се оправим
ще играем в основата.Аз вече говорих за това с Раниери.Той каза че за каса бира и ново яке с готина качулка,всичко ще уреди.
-Немога да разбера,как успя?След нова година му звънях,обаче домашния му телефон постоянно беше зает.Сигурно пак цяла нощ се е занимавал с Лампард.Вече е време Клаудио да има мобилен телефон.Е ко ние не сме ли отбор,утре в съблекалнята
ще съберем от момчетата по 10 евро и ще му купим Нокиа!
-Джиджи!Не мислиш ли че момчетата и Клаудио ще ни заподозрят?Искаш да събереш от всеки по 10 евро,а си намислил да му купиш 3310!
-Споко бе човек,работата ще стане!

През това време бара вече почна да се запълва,на бармана не му беше до сън.Заедно със всички в бара беше дошъл и малкия Джовнинко.Както винаги охраната на входа му поиска документи,горкия Себа никой не вярва че е на 18!
Себа побърза да се приближи към масата със "старите" и си поръча двойно мартини.

Джовинко:Здрасти на всички!Неска,най-накрая излязох по рано!
Дел Пиеро:Джови вземи ми още една бира!И не се прави на луд,шот нали знаеш че трябва да играеш вместо мен,а ако ми противоречеш ще остана за още 10 години!!!
Буфон:Аз пък няма кой да пращам...Така и не взехме Фиорило,а наще млади с такъв характер,ще те набият и няма дори да погледнат на наще медали!
Дел Пиеро:Между другото,Джиджи,май ще ти е трудно да си върнеш мястото в основата.Както искаш увъртай а статистиката говори само едно,че само Манингер не пропусна гол!
Буфон:Еми карай.Все ще измисля нещо.Не ми е за пръв път...Е за всеки случай ще звънна на Давид,заедно да сме,нали уж и него го викат в "МС".
Дел Пиеро:А какво ще правиш с Кименти?
Буфон:А с Антонио вече не знам ко да правя...за него такива истории има...говори се че като бил млад...
Дел Пиеро: И кога е това?

Себастиян Джовинко,тъкмо се връщаше и отдалеч подвикна:Аз знам,знам!Четох в училище за Кименти,той е почти на 50!

Буффон:Ехаа.Говорят че когато беше млад можеше да подмине всичките 11 играча и да вкара гол!Дори се говори че той е извънбрачен брат на Чилаверт!
Дел Пиеро:Между другото той нали обеща да дойде.
Буфон:Вчера феновете го замервали с камъни за това че не е спасил нито една дузпа!
Джовинко:Това не е правилно,не е хуаманно.

След тази фраза целия бар се умълча,думата "хуманност" отдавна не се познаваше от италианците,за това свидетелстваха напоследък битките покрай стадионите,където страдаха невинни хора!
Все пак напрежението в бара трябваше да се разтовари и някой от играчите подхвърли че трябва да тръгват и че Себа отново ще остане да плати сметката за да знае че трябва да си държи езика зад зъбите!
Всички излязоха от бара,а Себа остана да отработва, чиниите и чашите бяха много,той едвали щеше да свърши до мача със Сиена,изглеждаше че отново ще остане резерва...