Партньори
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Партньори
![]() ![]() |
Aug 13 2008, 11:58ч.
Коментар
|
|
|
Juventus regular ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 1,708 Регистриран: 1-October 06 Град: София Потребител No.: 209 Любим играч:Шмайхел, Буфон, Тери, Шукер, Дел Пиеро |
Име: Морено Торичели
Рожденна дата:23 януари, 1970 (38 години) Месторождение: Ерба, Италия Висок: 1,84 Позиция: Защитник Кариера Година Клуб Мачове(голове) 1990-1992 Каратесе 57 (3) 1992-1998 Ювентус 152 (1) 1998-2002 Фиорентина 99 (2) 2003-2004 Еспаньол 33 (0) 2004-2005 Арецо 25 (1) Национален отбор: 1996-1998(Италия) - 10 мача , без гол. Торичели прави първите си стъпки в аматьорският Унионе Спортива Караетенсе , като през това време работи в фабрика докато през юли 1992 , Каратесе играе в приятелски мач срещу грандът Ювентус, който се намира в предсезонната си подготовка. В този мач Торичели впечатлява изключително много Трапатони, който веднага го закупува за почти 1 милион италиански лири . Торичели прави своят дебют в Серия А на 13 сепмтември 1992 при победата на Ювентус над Аталанта с 4-1. Той бързо си печели титулярно място в отбора и става част от състава през 1993 , който побеждава Борусия Дортмунд на финала на купата на УЕФА. Един много сърцат и завършен играч, който можеше да играе на всеки един пост в защитата, но все пак неговата най-удобна позиция беше десен бек. През 1998, Торичели напуска Ювентус за да прекара още 4 сезона в Фиорентина а през януари 2003 напуска Фиорентина в посока Еспаньол след като тимът от Флоренция претърпява сериозна финансова криза и изпадане, което довежда до неговата продажба и на останалите водещи футболисти. Завършва кариерата си през 2005г в тимът от Серия Б Арецо. На национални ниво Морено Торичели има 10 мача за Скуадра Адзура, като участва на Евро 96' и Световното първенство през 1998г. Отличия * Серия А- 1995, 1997, 1998 * Купа на Италия- 1995 * Суперкупа на Италия - 1995, 1997 * Шампионска лига - 1996 * Купа на УЕФА- 1993 * Суперкупа на Европа- 1996 * Междуконтинентална купа- 1996 |
|
|
|
Aug 13 2008, 14:34ч.
Коментар
|
|
|
Juventus regular ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 1,193 Регистриран: 17-April 07 Град: София Потребител No.: 472 Фен Клуб:Член Любим играч:Морено Торичели, а напоследък и Зденек Григера |
Любимият ми играч. Играеше сърцато, не се щадеше във всяка ситуация. За Юве има общо във всички турнири 230 мача и 3 гола, ако е верна информациата от един италианс фен-сайт на Юве. Преди няколко месеца, заедно с Раванели и Чиро Ферара взеха дипломи и вече могат да мислят за професионална кариера.
|
|
|
|
Aug 13 2008, 20:04ч.
Коментар
|
|
|
Juventus champion ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 5,074 Регистриран: 22-December 07 Град: Pripyat Потребител No.: 802 Фен Клуб:Член Любим играч:Pavel Nedved |
...Нямаше ли такава тема друга, стара с бая псотове ?
|
|
|
|
Aug 13 2008, 20:12ч.
Коментар
|
|
|
Juventus star ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 4,204 Регистриран: 26-March 07 Град: Дряново Потребител No.: 430 Любим играч:Буфон; Киелини, Дзамброта, Тюрам; Конте, Такинарди, Недвед, Маркизио; Дел Пиеро, Трезеге, Миколи |
...Нямаше ли такава тема друга, стара с бая псотове ? Аз не съм срещал, а раздел Играчи ми е от любимите Колкото до Торичели - спомням си го в края на кариерата му или по-точно вторите 2 години във Фиорентина.След това в Еспаньол не съм го гледал.За два сезона и то към края на кариерата му не мисля че са достатъчни за да давама кой знае какво оценка, но цифрите са достатъчни: 230 мача за Юве! |
|
|
|
Aug 13 2008, 20:24ч.
Коментар
|
|
|
Juventus star ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 3,304 Регистриран: 16-March 06 Град: Бургас Потребител No.: 72 Любим играч:A Hero by many...a star for most...a legend to everybody...who is he..he is Alessandro Del Piero!!! |
Добра тема! Но според мен bianconero27, ако смяташ да се занимаваш с такива неща, по-добре вложи повече време, но направи нещо като на bianconero темите за Дел Пиеро и Скилачи. Просто съвет и ако ти се занимава естествено. Ако имаш желание, дори мога да ти помогна.
|
|
|
|
Aug 14 2008, 07:28ч.
Коментар
|
|
|
Juventus regular ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 1,708 Регистриран: 1-October 06 Град: София Потребител No.: 209 Любим играч:Шмайхел, Буфон, Тери, Шукер, Дел Пиеро |
Малко бързах и не можах да я оформя пък и информацията за него не ми е толкова богата, но все пак смятам, че е хубаво да има една подобна тема за още много играчи и все пак , който има някакви инфо да добавя.
|
|
|
|
Aug 14 2008, 09:40ч.
Коментар
|
|
|
ЛУД ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 9,139 Регистриран: 22-October 06 Град: София Потребител No.: 218 Фен Клуб:Член Любим играч:Алесандро Дел Пиеро - КРАЛЯ НА ФУТБОЛА! |
Трябва доста повече инфо да се вкара, но аз няма да имам време. Който може , да се поразрови и да намери какво пише я в уикипедия, я в някой ИТ сайт и да я постне тук, защото останалите теми за наши футболисти са доста по-пълни !
Иначе за Морено каквото и да се каже ще е малко. СУпер футболист и голям Ювентинец помогнал изключително много на тима ! Нашият Торичели доста прилича на истинския |
|
|
|
Aug 14 2008, 12:10ч.
Коментар
|
|
|
Eми аз търся главно в испански, защото с италианският не мога да се оправя и това е малка пречка в цялата ситуация.
|
|
|
|
Aug 14 2008, 13:44ч.
Коментар
|
|
|
Juventus star ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 4,204 Регистриран: 26-March 07 Град: Дряново Потребител No.: 430 Любим играч:Буфон; Киелини, Дзамброта, Тюрам; Конте, Такинарди, Недвед, Маркизио; Дел Пиеро, Трезеге, Миколи |
Помъчих се да преведа доколкото мога това което имам за Морено на компа.Иска ми се повече неща да намеря и да кача, но по-ивтересните и подбробни са на италиански, а аз там съм кръгла нула
Морено Торичели е роден Ерба, Италия на 23 Януари 1970г.Интерпретира приказката за Пепеляшка в света на футбола.Торичели работи в склада на мебелната фабрика в Брианца и същевременно играе за амтьорския отбор на Каратезе. Повратен за Морено се оказва месец юли през 1992 когато неговия тим играе контролна среща срещу гранда Ювентус, която е част от предсезонната подготовка на бианконерите.Джовани Трапатони е впечатлен от огромното желание и качеството на Торичели да отнема топката и убеждава ръководството да го купи за няколко милиона лири. "Изведнъж се появи Ювентус,"казва Морено, "до последно не можех да повярвам.Имах две възможности: да отида в Про Верчеле или да мина проби във Верона.После дойде великия момент с двете контроли на Юве срещу Виченца и Анкона.Приказката започна там..." Не е много трудно да станете част от отбор, който в този сезон спечели Купата на УЕФА с победа над Борусия Дортмунд на финала. "Дори нямах време да свикна с мисълта, че съм част от Ювентус.Веднага се почувствах отлично.Всичко това благодарение на съотборниците ми, които още от първия ден се държаха с мен все едно бях един от тях." Дебюта му в Серия А е на 13 Септември 1992 при победата над Аталанта с 4:1. Торичели, който се отличава с много борбеност и воля, е заемал всички позиции в защитата на Ювентус въпреки че предпочита да се изявява като десен бек.С великодушието и желанието си Морено веднага се превръща в идол на тифозите. След Трап тима е поет от Марчело Липи, но нещата не се променят: Торичели е твърд титуляр в дефанза на Старата госпожа.Двата най-силни сезона за нашия човек са 1994-95 и 1995-96.Печели Скудетото, Купата на Италия, Шампионската лига, Междуконтиненталната купа, Суперкупата на Европа и Супаркупата на Италия.В последния - с Аякс, Морено прави 50-метров пробив къв вратата на холандците и е близо до отбелязването на гол, като е избран и за играч на мача. Към изброените успехи трябва да се отбележи, че Торичели е и част от Скуадра адзура на Евро `96 в Англия. "Сезона когато спечелихме първото Скудето беше нещо уникално, запомнящо се, ние не бяхме сред фаворитите според прогнозите.Един следобед, на стадион Тардини, преди да почне мача ни с Парма, Лука Виали започна да крещи (вика): "Момчета, влакът минава веднъж, неко не го изпускаме."Както каза така и стана: победихме с 3:1 и тръгнахме триумфално към титлата.Според мен това беше един от многото ни пробиви." През сезони 1996-97 и 1997-98 "Гепето" все още е основна фигура в отбора и е с голям принос за двете титли спечелени през тези два сезон.През лятото на 1998г , след 230 мача и 3 гола, Молено получава обаждане да бъде продаден във Фиорентина, където треньор е Джовани Трапатони, открил Торичели 6 години по-рано.Морено пристига във Флоренция и се отболагодарява с отличен сезон в който вилотовите завършват 3-ти и попадата в зона Шампионска лига.Железният защитник изиграва още 3 сезона при фиорентинци до 2002 - годината когато отбора от Флоренция обявява фалит. През Януари 2003 отива в Испания където играе 2 сезона в Еспаньол. Ноември 2004 се завърна в Италия и игра в Серия Б за отбора на Арецо.През 2005г Морено слага край на своята кариера. Наскоро завърши курсовете да треньор и сега с нетърпение очакваме да видим дали ще се реализира в тази обалст по сезони: 1990-91: Каратезе, Серия Д, 27 мача, 2 гола 1991-92: Каратезе, Серия Е, 30, 1 1992-93: Ювентус, Серия А, 30, 0 1993-94: Ювентус, Серия А, 32, 0 1994-95: Ювентус, Серия А, 26, 0 1995-96: Ювентус, Серия А, 28, 1 1996-97: Ювентус, Серия А, 17, 0 1997-98: Ювентус, Серия А, 20, 0 1998-99: Фиорентина, Серия А, 31, 2 1999-00: Фиорентина, Серия А, 15, 0 2000-01: Фиорентина, Серия А, 24, 0 2001-02: Фиорентина, Серия А, 24, 0 2002-03: Еспаньол, Премиера, 18, 0 2003-04: Еспаньол, Премиера, 15, 0 2004-05: Арецо, Серия Б, 25, 1 общо: 365 мача, 7 гола Отличия: Шампионска лига - 1996 УЕФА - 1996 Интерконтиненталната купа - 1996 Серия А - 1995, 1997, 1998 Купа на Италия - 1995 Суперкупа на Италия - 1995 снимки: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ами тва е.Извинявам се као превода не е много точен, но вече споменах за пробелма ми с италианския |
|
|
|
Aug 14 2008, 14:12ч.
Коментар
|
|
|
Juventus regular ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 1,193 Регистриран: 17-April 07 Град: София Потребител No.: 472 Фен Клуб:Член Любим играч:Морено Торичели, а напоследък и Зденек Григера |
Нашият Торичели доста прилича на истинския Вече не - току що се подстригах и съм с 15-20см по-малко коса |
|
|
|
Jan 24 2009, 00:14ч.
Коментар
|
|
|
Вчера (на 23 Януари) Морено Торичели е направил 39 години
|
|
|
|
Jan 24 2009, 00:33ч.
Коментар
|
|
|
Juventus champion ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Фенове Коментари: 5,074 Регистриран: 22-December 07 Град: Pripyat Потребител No.: 802 Фен Клуб:Член Любим играч:Pavel Nedved |
Най-големият !!! Да е жив и здрав още дълги години му пожелавам.
Ако някой намери някаква информация около него в последно време ще се радвам, ако я сподели с нас, че от доста време не съм чувал нищо за него. |
|
|
|
Mar 10 2009, 19:38ч.
Коментар
|
|
|
Торичели: Ювентус трябва да атакува Европейският шампион със "Старата госпожа" от 1996 г вярва в крайния успех над лондончани ![]() Бившият защитник на Ювентус Морено Торичели призова настоящите футболисти на клуба да се хвърлят в атака, за да отстранят Челси. Торичели познава вкуса на триумфа в най-престижния европейски клубен турнир от 1996 г, когато под ръководството на Марчело Липи, именно с екипа на Ювентус стъпи на върха на Стария континент. "Отборът трябва да атакува, но без да оставя големи пространства за англичаните. Всичко от което имат нужда е гол, който да заличи пасива от първия мач. Ще трябва да са внимателни за контраатаки и в частност за Дидие Дрогба. Няма смисъл да се крие, че в надпреварата има и по-силни отбори от Юве. Състави като Барселона и Манчестър Юнайтед ни превъзхождат. Побеждавайки Челси, ще докажем, че имаме силата и желанието да се борим до края. Смятам, че клубът е на правилния път и всичко може да се случи в подобни срещи", заяви настоящият треньор на Пистойезе. |
|
|
|
| ~JuVeNtUs~ |
Mar 30 2009, 18:38ч.
Коментар
|
|
Guests |
Много добър защитник
|
|
|
|
Jan 23 2010, 13:04ч.
Коментар
|
|
|
Днес Морено е юбиляр - прави 40 години!
Жив и здрав, много успехи в треньорската професия и защо един ден да не го видим в треньорския щаб на Юве А за начало - да вкара сегашния си отбор Филине в Серия Б. И сериозната колония наши играчи, които са там да му се отблагодарят за доверието и шанса, който им дава Торичели. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 1st August 2010 - 05:37ч. |
Forum Information:
| Copyright: | © www.juventus-bulgaria.com 2006 - 2007. Всички права запазени. | |||
| Author: | Екип на Juventus-Bulgaria.Team | |||
| Powered by: | Sport Media Group | Partners: | ||